Spring naar content

Hoe lang duurt het voordat mijn merkregistratie voltooid is?

Auteur:

Merel Goossens

Datum:

11 april 2024

Leestijd:

De duur van een merkregistratie varieert, maar in het algemeen duurt het registratietraject in de Benelux 3 maanden en de EU 6 maanden. De duur is afhankelijk van twee factoren:

Beoordeling absolute gronden

In de eerste fase, die in de Benelux 1 maand in beslag neemt en in de EU 2 maanden, beoordeelt de overheid of de merkregistratie aan alle eisen voldoet. Kan dit merk volgens de wet en regelgeving wel worden ingeschreven? In deze fase geven wij 100% registratie garantie.

In welke regio ben jij actief?

Vertraging proces

Als er bezwaren worden ingediend tegen jouw merkaanvraag, kan dit het proces aanzienlijk vertragen. Je zal dan de mogelijkheid krijgen om hierop te reageren. Houdt rekening met een vertraging van maanden.

merkregistratie blog afbeelding brndpwr

Bezwaren periode

Zodra jouw merk geaccepteerd is, wordt je merk gepubliceerd. Jouw merk wordt openbaar gemaakt, en is zichtbaar voor anderen. Zijn er partijen met oudere merkrechten, die vinden dat jouw merkregistratie te veel lijkt op die van hun, dan mogen zij in deze periode tegen jou in bezwaar gaan. Dit noemen we de oppositieperiode. Dit neemt in de Benelux 2 maanden in beslag en in de EU 3.

merk registreren blog afbeelding brndpwr

Afronding

Heb jij geen bezwaar ontvangen, dan wordt jouw merk officieel ingeschreven. Je krijgt een bewijs van inschrijving van ons toegestuurd, wat een officieel document is waaruit blijkt dat jij merkrechten hebt. Gefeliciteerd. Je behoort nu tot de lijst van professionele ondernemers.

Hoe werkt het met verschillende merkregistratie klassen

Juiste merkbescherming

Met de juiste voorbereiding en ondersteuning zorg je ervoor dat je merk de bescherming krijgt die het verdient, waar je ook zaken doet. Heb je nog vragen of behoefte aan meer gedetailleerde informatie? Aarzel niet om contact op te nemen via 085-0770033, info@brndpwr.com of plan een gratis adviesgesprek in.

Start merkregistratie