Spring naar content

Welke voordelen haal ik uit merkregistratie?

Leestijd: 3 minuten

Auteur:

Merel Goossens

Datum:

06 december 2023

Leestijd:

Als ondernemer wil je je graag kunnen onderscheiden van andere bedrijven. Dat is dé sleutel tot succes in de markt van nu. Door je merk te registreren en te bewaken, stel je jouw onderscheidend vermogen veilig. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een merkregistratie.

 

Voordeel 1: voorkom inbreuk met een merkregistratie

Met een merkregistratie zet jij copycats en meelifters buitenspel, waardoor je een ijzersterke concurrentiepositie behoudt. Je voorkomt dat een meelifter voor verwarring zorgt bij één van je afnemers. Iets wat je anders gegarandeerd omzet zou hebben gekost en/of negatieve publiciteit had opgeleverd.

Wat valt er onder een merkregistratie

Voordeel 2: met een merkregistratie creëer je bedrijfswaarde

Door het beschermen van je merk, verhoog je de waarde van je bedrijf. De waarde van je merk wordt bepaald door de perceptie ervan bij de consument: door de associaties met jouw merk en de goodwill die je hebt opgebouwd. Soms kan de waarde van je merk wel 80% van de totale waarde van je bedrijf uitmaken. Door het registreren en bewaken van je merk, stel je jouw onderscheidend vermogen veilig en verhoog je de waarde van je bedrijf in de ogen van investeerders en kopers.

Merkregistratie Amazon

Voordeel 3: Brand Registry bij Amazon en Bol

Voor verkopers op E-commerce platformen als Amazon en Bol is een ander voordeel van een merkregistratie dat je er een Brand Registry mee kunt regelen. Hiermee sta je niet alleen bovenaan als iemand op jouw producttype zoekt, maar ben je óók een stuk beter beschermd tegen copycats.

Merkregistratie voor bol.com of amazon

Voordeel 4: wij regelen jouw merkregistratie

Als ondernemer wil je je met een gerust hart richten op je onderneming. Door professionele juridische ondersteuning te regelen voor je merk, bespaar je jezelf veel negatieve energie, tijd en geld. Brndpwr heeft de juiste kennis en ervaring in huis om je te adviseren over de meest geschikte manier van merkbescherming. We doen alles om je merk goed te beschermen, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken. Ook fijn: niet goed = geld terug! Neem vandaag nog contact op. 

Voordeel 5: een merkregistratie levert zeker voordelen op

Kortom: een merkregistratie levert voordelen op en is belangrijk om te voorkomen dat anderen jouw producten of ideeën gebruiken zonder jouw toestemming. Door het registreren van jouw merk verkrijg je exclusieve rechten en kan je ook commerciële voordelen behalen. Deze waarde kun jij in de toekomst  weer doorverkopen, mocht dat de ambitie zijn. Het is een essentiële investering in de toekomst van jouw bedrijf!

Vragen over de voordelen van een merkregistratie?

Heb je nog vragen over de voordelen van een merkregistratie? Wij helpen je graag! Plan een gratis adviesgesprek in met Job. 

 

Start merkregistratie