Spring naar content

Wat heb ik nodig voor mijn merk registreren?

Leestijd: 3 minuten

Auteur:

Merel Goossens

Datum:

15 januari 2024

Leestijd:

3 minuten

Het registreren van je merk is niet alleen een juridische stap, maar ook een strategische zet om de waarde van je bedrijf te vergroten. Wij zetten hieronder uiteen wat je nodig hebt om je merk succesvol te registreren.

1. Hoe moet je een merk registreren?

Start jij een merkregistratie proces bij Brndpwr, dan voeren onze jurusiten een beschikbaarheidsonderzoek uit. Hiermee controleren we niet alleen of de gewenste merknaam beschikbaar is, maar ook of er geen conflicten zijn met bestaande merken. Zodra we zeker weten dat de gekozen merknaam vrij is, verzamelen we alle benodigde documentatie, zoals je logo, en vullen de vereiste formulieren in. Vervolgens dienen we je aanvraag in bij het merkenbureau in het betreffende rechtsgebied.

Hoe werkt een merkregistratie precies

2. Hoeveel kost je merk registreren?

De kosten van een merkregistratie zijn afhankelijk van in welk gebied je je merk laat registreren. Brndpwr biedt als enige merkenbureau in Nederland de mogelijkheid om je merkregistratie per maand te betalen (zonder rente). Je merkrechten staan dan wel ingeschreven voor een periode van 10 jaar, maandelijkse betalingen mag je spreiden over 1, 2 of 3 jaar. Voor een Benelux merkregistratie betaal je slechts € 19,- per maand.

3. Hoe lang duurt het om een merk te registreren?

Het proces van registratie neemt in de Benelux 3 maanden in beslag en in de EU 6 maanden. Helaas is het niet mogelijk om dit traject te versnellen. Na deze termijn heb je met terugwerkende kracht merkrechten vanaf het moment van aanvragen.

4. Is een merkregistratie verplicht?

Een merkregistratie is niet verplicht maar het biedt wel aanzienlijke voordelen. Door middel van een merkregistratie heb je de exclusieve rechten op het gebruik van je merknaam en kun je bijtijds korte metten maken met kopieergedrag. Een merkregistratie straalt ook vertrouwen en geloofwaardigheid uit. En je hebt er een ijzersterke concurrentiepositie door. Het niet registreren van je merk kan resulteren in het verlies van exclusiviteit en maakt het moeilijker om je merkrechten te handhaven.

Merkregistratie investering in de toekomst

Een merkregistratie is een investering in de toekomst van je bedrijf. Als ondernemer is het essentieel dat je je volledig kunt richten op jouw expertise: ondernemen en het verder opbouwen van een positieve reputatie. Door professionele juridische ondersteuning te regelen voor jouw merk, bespaar je jezelf aanzienlijke negatieve energie, tijd en kosten. Onze juridische experts beschikken over de juiste kennis en ervaring om je adequaat te adviseren over de meest geschikte merkbeschermingsmaatregelen. We zetten alles op alles om jouw merk effectief te beschermen, zodat jij er niet naar om hoeft te kijken.

Monopolie op je naam en/of logo

Waarborg jouw bestaansrecht

Voorkom verloren investeringen

Ben kwaadwillende leveranciers of concurrenten te slim af

Jouw merk is goud waard! 🏆

Bescherm nu waar jij dag echt nacht hard aan werkt!

Regel in maar drie minuten online jouw merkregistratie! Heb je nog vragen over de voordelen van een merkregistratie? Plan dan een belafspraak in en krijg persoonlijk advies.

Merkregistratie Amazon
Start merk registreren