Spring naar content

Hoe lang duurt een merkregistratie?

Leestijd: 3 minuten

Auteur:

Merel Goossens

Datum:

17 januari 2024

Leestijd:

De duur van een merkregistratie varieert, maar over het algemeen duurt het registratietraject in de Benelux drie maanden en de EU zes maanden. De duur is afhankelijk van twee factoren:

1. Voorbereiding merkdepot

De eerste factor is hoeveel tijd we als Brndpwr kwijt zijn aan de voorbereiding van het merkdepot. Deze fase omvat het advies, overleg met jou en de administratieve afhandeling van het merkdepot. Ons doel is om deze fase zo snel mogelijk af te ronden. 🚀

2. De tijd tussen indienen merkaanvraag en registratie

Bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) streven ze ernaar om binnen enkele weken tot maanden een voorlopige beoordeling te geven. Dit betekent dat je relatief snel een eerste reactie kunt verwachten op je merkaanvraag. Echter, het volledige proces kan enkele maanden in beslag nemen, vooral als er complicaties of bezwaarprocedures optreden. Voor het Europees merkenbureau (EUIPO) neemt dit doorgaans 6 maanden in beslag. Voor internationale merkregistraties is de termijn over het algemeen langer.

Start registratie

Hoe werkt een merkregistratie precies?

Een merkregistratie omvat doorgaans verschillende stappen. Je dient allereerst een merkaanvraag in. Wij voeren vervolgens een merkonderzoek uit om te controleren of het voorgestelde merk origineel en onderscheidend is. Na een positieve beoordeling volgt de publicatie van de aanvraag, en hebben anderen de mogelijkheid om bezwaar te maken. Eventuele oppositieprocedures worden afgehandeld voordat de definitieve registratie wordt verleend. De laatste stap is de uiteindelijke registratie. 📈

Hoe werkt een merkregistratie precies
Meer lezen over het merkregistratieproces

Hoeveel kost het om een merknaam te registreren?

De kosten voor het registreren van een merk hangen af van het gebied waarvoor je kiest om je merk te registreren en de specifieke klassen die van toepassing zijn.

Wat Brndpwr uniek maakt als merkenbureau in Nederland, is de mogelijkheid om de kosten van je merkregistratie maandelijks te betalen, zonder bijkomende rente. Je hebt de flexibiliteit om te kiezen voor een betalingstermijn van 12, 24 of 36 maanden. Voor de registratie van een Benelux-merk bedraagt de maandelijkse betaling slechts € 19,-. 🙌

 

Bereken maandbedrag

Merkregistratie is goud waard 🥇

Kortom: het is van veel verschillende factoren afhankelijk wat de duur van een merkregistratie is. Een merkregistratie is zeker waardevol. Je naam of logo zijn pas écht jouw eigendom, als je je merk registreert. Je hebt dan het alleenrecht (monopolie) op je merk. En je kunt optreden tegen nieuwe merken die op jouw merk lijken. We helpen je graag! Plan een vrijblijvend adviesgesprek in of bel naar 085-0770033.

Stop met twijfelen, en bescherm waar jij zo hard voor werkt!

Regel in maar drie minuten online jouw merkregistratie! Heb je nog vragen over de voordelen van een merkregistratie? Plan dan een belafspraak in en krijg persoonlijk advies. 

Start nu merkregistratie