Spring naar content

Denk je erover om je merk in Europa te registreren?

Brndpwr neemt het hele proces uit handen.

Snel

Online geregeld in

maar 3 minuten

Goedkoop

Vanaf € 19 p/m, zonder rente!

Goed voor jouw cashflow

Garantie

100% registratiegarantie

Niet goed = geld terug

Denk je erover om je merk in Europa te registreren? Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je merk goed beschermd is? Dat is waar Brndpwr in beeld komt. Brndpwr neemt het hele proces van merkaanvraag tot merkregistratie voor je uit handen. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken!

Is het wel een merkregistratie Europa?

Het is belangrijk om te beginnen met het gebied. Feitelijk gezien is het namelijk geen merkregistratie Europa. Een gebundelde merkregistratie is enkel mogelijk in de Europese Unie. Een aantal landen die wel in Europa liggen, maar niet meegenomen zijn in een EU merkregistratie zijn: het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen.

Europa merkregistratie

Hoe werkt een merkregistratie in de EU?

Het begint bij het indienen van een aanvraag bij het EUIPO (Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom). Zij beoordelen of je merk uniek is en geen rechten van anderen schendt.

Start merkregistratie

Klanten waarop wij trots zijn

Wat zijn de eisen voor een merkregistratie in de EU?

Allereerst moet je merk onderscheidend zijn. Wil jij een woordmerk aanvragen, dan mag jouw merknaam niet te veel verwijzen naar de producten en diensten die je levert. Verwijst jouw merknaam hier juist wel naar? Geen stress. Voeg een logo toe wat grafische elementen bevat, en jouw merk kan alsnog geregistreerd worden.

Daarnaast is het belangrijk dat jouw merknaam niet al door een ander geregistreerd is, voor de producten of diensten die jij van plan bent te gaan leveren. Een onderzoek naar de beschikbaarheid van de merknaam is dan ook noodzakelijk. Wij voeren altijd een kosteloze (identieke) check uit, maar we adviseren je een uitgebreid onderzoek uit te laten voeren (onze Shark Check). Voor maar € 95 in de Benelux of € 295 in de EU weet jij zeker of jij je merk kan registreren of niet.

Start merkregistratie

Welke documenten heb je nodig?

1. Merk Gegevens

  • Een duidelijke afbeelding van het merk/logo dat je wilt registreren.
  • Als je merk een woordmerk is, de precieze woorden in de juiste volgorde en spelling.

2. Lijst van producten en diensten

  • Een gespecificeerde lijst van de producten en diensten waarvoor je het merk wilt gebruiken. Aan de hand van deze lijst zal Brndpwr jouw producten en diensten indelen volgens de internationale classificatie (Nice Classification).

3. Gegevens van de aanvrager

  • Naam en adres van de aanvrager (dit kan een individu, bedrijf of organisatie zijn).
Experience en ervaring merkenbureau

Hoe leggen wij jouw merk vast?

Start merkregistratie

Hoe lang duurt een merkregistratie in de EU?

Het proces van registratie neemt in de EU 5 tot 6 maanden in beslag. Helaas is het niet mogelijk om dit traject te versnellen. Je registratie is 10 jaar geldig, waarna je het kunt vernieuwen. Lees meer

Wat zijn de gevolgen als je je merk niet in de EU registreert?

Een onderneming starten zonder geregistreerde merkrechten is vragen om problemen. Stel je voor dat de merknaam die je gebruikt al bezet blijkt, of erger nog, dat je concurrent of leverancier er met jouw merknaam vandoor gaat, wat resulteert in een kostbaar en onnodig juridisch geschil. Zonder geregistreerd merk loop je het risico om van de ene op de andere dag je naam kwijt te raken. In essentie is een merkregistratie het proces waarbij je merknaam en logo officieel worden vastgelegd, wat jou het exclusieve recht geeft om ze te gebruiken voor jouw producten en diensten. Met een merkregistratie leg je dus de basis voor de groei en het succes van je bedrijf!

Als jij internationale plannen hebt, voldoet een registratie in de Benelux helaas niet. Merkrechten zijn namelijk regionaal gebonden. Heb jij een registratie in de Benelux, en gaat je concurrent er met jouw naam vandoor in Duitsland, dan sta jij volledig buiten spel. Registreert je concurrent jouw merknaam in Duitsland, dan ben je nog verder van huis. Jij mag jouw merknaam hier dan niet meer voeren in het commercieel verkeer.

EU merkregistratie

Wat zijn de kosten voor een merkregistratie in de EU?

Brndpwr is het enige merkenbureau in Europa dat de mogelijkheid biedt de kosten voor een merkregistratie gespreid te betalen. Je hebt al een EU merkregistratie voor € 39,- per maand (looptijd van drie jaar)! 📈

Merkregistratie kosten Brndpwr

Waarom zou je via Brndpwr je merk registreren?

Brndpwr onderscheidt zich als hét merkenbureau in Europa door de unieke service waarbij je jouw merkregistratie in termijnen kunt betalen, slechts voor een klein bedrag per maand en dat helemaal rentevrij! Zo hoef je je geen zorgen te maken over grote uitgaven, ingewikkelde processen of cashflow issues. Dit betekent dat je jouw kapitaal kunt benutten om je bedrijf spectaculair te laten groeien. Waarom doet Brndpwr dit? Omdat ze als geen ander snappen dat startende ondernemers elke cent slim moeten inzetten!

Waarom je merk registreren

Hoe helpt Brndpwr bij merkinbreuk in Europa?

Je kunt altijd bij Brndpwr terecht voor juridische ondersteuning en advies om de inbreuk aan te pakken. Al het eerste juridische advies in conflicten is kosteloos.

Juiste merkbescherming

Zorg voor optimale bescherming van je merk door je goed voor te bereiden en de juiste ondersteuning te zoeken, ongeacht waar je zakendoet. Heb je vragen of wil je meer informatie? Schroom niet en neem contact op via 085-0770033, info@brndpwr.com of plan een gratis adviesgesprek.

Merkregistratie Amazon
Neem contact op

Voordelen voor jouw type onderneming

Check hier wat de belangrijkste meerwaarde is (of meerwaarden zijn) voor jouw type onderneming:

Wanneer jij op online marketplaces gaat verkopen...

Op Bol.com en Amazon verkopen private label producten het beste. Dit kan echter niet zonder dat jij je merk hebt geregistreerd. Wil jij je Brand Registry afronden en daarnaast voorkomen dat jij producten bestelt met iemand anders zijn geregistreerde merk, dan is een registratie noodzakelijk.

De belangrijkste voordelen op een rij

Brand Registry marketplaces

Merkregistratie bepaalt jouw bedrijfswaarde

Officieel document met depotnummer

Gespreid betalen zonder rente

Wanneer jij in de startende fase zit...

Jouw naam is (of wordt) goud waard. Een KvK inschrijving of domein beschermt deze naam alleen niet. Hiervoor moet je je merknaam registreren. Je voorkomt hiermee dat jij inbreuk maakt op de registratie van iemand anders. En word jij gekopieerd, dan heb je een stok om mee te slaan. 

De belangrijkste voordelen op een rij

Gespreid betalen. Cash = King

Merkregistratie heeft waarde en is verkoopbaar

Monopolie op je naam

Voorkom inbreuk concurrenten

Wanneer jij je bedrijf gaat professionaliseren...

Een merkregistratie is de enige manier om jouw goodwill en naamsbekendheid officieel te beschermen. De waarde van je onderneming zit hem in de merkrechten, die (in de toekomst) verkocht kunnen worden. Daarnaast kunnen copycats jou zonder problemen kopiëren zolang je niks beschermd hebt. 

De belangrijkste voordelen op een rij

beschermt goodwill van je bedrijf

Copycats staan buitenspel

Verplichting vanuit potentiële investeerders

Merk vertegenwoordigt waarde, die jij kan verkopen

Start merkregistratie

Neem contact op

Heb je verdere vragen over je het vastleggen van je merk? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FAQ's merkregistratie EU