Spring naar content

Wil je een merkregistratie in de Benelux?

We leggen het uit in simpele stappen.

Snel

Online geregeld in

maar 3 minuten

Goedkoop

Vanaf € 19 p/m, zonder rente!

Goed voor jouw cashflow

Garantie

100% registratiegarantie

Niet goed = geld terug

Wil je je merk in de Benelux registreren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, we leggen het je allemaal uit in simpele stappen. Van wat je merk nodig heeft om goedgekeurd te worden, hoe lang je beschermd bent, tot wat het allemaal kost.

1. Hoe werkt een merkregistratie in de Benelux?

Een merkregistratie in de Benelux beschermt je merk in België, Nederland en Luxemburg. Dit betekent dat niemand anders jouw merknaam of logo in deze landen mag gebruiken. Allereerst checken we of je merk uniek is en niet lijkt op een merk dat al geregistreerd is. Het is niet mogelijk om je merk alleen te registreren in Nederland, je merk wordt automatisch geregistreerd voor de gehele Benelux.

Europa merkregistratie

2. Aan welke eisen moet je merk voldoen?

Je merk moet allereerst onderscheidend zijn. Als je een woordmerk wilt aanvragen, let dan op: jouw merknaam moet niet direct beschrijven wat je aanbiedt. Is dat wel het geval? Geen paniek! Voeg gewoon een logo toe met grafische elementen, en voilà, jouw merk is registratie klaar.

Belangrijk is ook dat je merknaam nog niet in gebruik is voor soortgelijke producten of diensten. Daarom is het essentieel om te checken of je naam nog vrij is. Wij helpen je op weg met een gratis check voor identieke namen, maar om echt safe te zitten, heb je onze Shark Check nodig. Voor €95 in de Benelux of voor €295 in de hele EU ben je er helemaal zeker van dat je merknaam registratie proof is! 📈

 

Start merkregistratie

Klanten waar wij trots op zijn

3. Hoe lang is mijn merk geregistreerd in de Benelux?

Eenmaal geregistreerd, is je merk 10 jaar beschermd in de Benelux. Geen zorgen, na die 10 jaar kun je de bescherming steeds weer verlengen.

Waarom je merk registreren

4. Het proces van merkregistratie

We starten met het indienen van een aanvraag bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit omvat het verstrekken van details over je merk en het betalen van de registratiekosten. Het merkenbureau beoordeelt dan of je merk uniek is en of alles in orde is. 

Nadat jouw merk door het merkenbureau is geaccepteerd, start de oppositieperiode. Dit zijn twee maanden waarin oudere merkhouders tegen jouw aanvraag in bezwaar kunnen gaan.

Geen nieuw is goed nieuws. Ontvang jij geen bezwaar? Dan wordt je merk officieel geregistreerd! Lees meer over het registratieproces

 

Experience en ervaring merkenbureau

Hoe leggen wij jouw merk vast?

Start merkregistratie

5. Merkregistratie kosten

Brndpwr is het enige merkenbureau in Europa dat de mogelijkheid biedt de kosten voor een merkregistratie gespreid te betalen. Je kunt jouw merk al in de Benelux registreren voor slechts €19,- per maand, met een overzichtelijke looptijd van drie jaar!

Vergelijk de merkregistratie kosten

6. De gevolgen van niet registreren

Als je jouw merk niet registreert, loop je het risico op merkinbreuk. Dit betekent dat anderen jouw merknaam of logo kunnen gebruiken, wat verwarring bij klanten kan veroorzaken en jouw reputatie en omzet kan schaden.

Bescherm je bedrijf en identiteit!

Een merkregistratie in de Benelux is een slimme zet om jouw bedrijf en identiteit te beschermen. Brndpwr helpt je niet alleen met het hele registratieproces, maar biedt ook advies en steun bij juridische kwesties. Met onze expertise weet je zeker dat je merk goed beschermd is. Daarnaast ben je bij Brndpwr flexibel en kun je jouw merkregistratie per maand afbetalen. Een stuk fijner voor de portemonnee! Registreer snel online je merk of plan een afspraak in met een van onze adviseurs.

Merkregistratie Amazon
Neem contact op

Voordelen voor jouw type onderneming

Check hier wat de belangrijkste meerwaarde is (of meerwaarden zijn) voor jouw type onderneming:

Wanneer jij op online marketplaces gaat verkopen...

Op Bol.com en Amazon verkopen private label producten het beste. Dit kan echter niet zonder dat jij je merk hebt geregistreerd. Wil jij je Brand Registry afronden en daarnaast voorkomen dat jij producten bestelt met iemand anders zijn geregistreerde merk, dan is een registratie noodzakelijk.

De belangrijkste voordelen op een rij

Brand Registry marketplaces

Merkregistratie bepaalt jouw bedrijfswaarde

Officieel document met depotnummer

Gespreid betalen zonder rente

Wanneer jij in de startende fase zit...

Jouw naam is (of wordt) goud waard. Een KvK inschrijving of domein beschermt deze naam alleen niet. Hiervoor moet je je merknaam registreren. Je voorkomt hiermee dat jij inbreuk maakt op de registratie van iemand anders. En word jij gekopieerd, dan heb je een stok om mee te slaan. 

De belangrijkste voordelen op een rij

Gespreid betalen. Cash = King

Merkregistratie heeft waarde en is verkoopbaar

Monopolie op je naam

Voorkom inbreuk concurrenten

Wanneer jij je bedrijf gaat professionaliseren...

Een merkregistratie is de enige manier om jouw goodwill en naamsbekendheid officieel te beschermen. De waarde van je onderneming zit hem in de merkrechten, die (in de toekomst) verkocht kunnen worden. Daarnaast kunnen copycats jou zonder problemen kopiëren zolang je niks beschermd hebt. 

De belangrijkste voordelen op een rij

beschermt goodwill van je bedrijf

Copycats staan buitenspel

Verplichting vanuit potentiële investeerders

Merk vertegenwoordigt waarde, die jij kan verkopen

Start merkregistratie

Neem contact op

Heb je verdere vragen over je het vastleggen van je merk? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FAQ's merkregistratie Benelux