Spring naar content

Merk registreren

We leggen je uit waarom dit op NR 1 moet staan

Snel

Online geregeld in

maar 3 minuten

Goedkoop

Vanaf € 19 p/m, zonder rente!

Goed voor jouw cashflow

Garantie

100% registratiegarantie

Niet goed = geld terug

Je bouwt zonder fundering

Een bedrijf starten zonder merkrechten kan je een hoop kopzorgen geven. Misschien gebruik je een merknaam die al geregistreerd is, gaat je concurrent/leverancier er met jouw merknaam vandoor of beland je in een onnodig en duur juridisch conflict. Zonder merkregistratie kan jij van de een op de andere dag je naam verliezen. Een merkregistratie is heel simpel gezegd het officieel vastleggen van je merknaam en logo, zodat je het recht hebt om deze te gebruiken voor je producten of diensten. Met een merkregistratie bouw je aan jouw bedrijf!

Voordelen van je merk registreren

We omschreven al wat de gevaren zijn van het niet vastleggen van je merk. Maar naast gevaren zijn er natuurlijk ook belangrijke voordelen:

✅ Monopolie op je naam en/of logo.
✅ Waarborg jouw bestaansrecht.
✅ Voorkom verloren investeringen.
✅ Ben kwaadwillende leveranciers of concurrenten te slim af.
✅ Jouw merk is goud waard! 🏆

Start merkregistratie

Waar moet mijn merk aan voldoen

Niet elk merk kan zomaar geregistreerd worden. Je kunt woordmerken (namen, slogans), beeldmerken (logo’s, symbolen), vormmerken (de vorm van producten of verpakkingen), kleurmerken, klankmerken en elk ander teken dat je producten of diensten onderscheidt, laten registreren. Het is belangrijk dat je merk onderscheidend is, niet puur beschrijvend of misleidend en niet aanstootgevend of in strijd met de wet.

Brndpwr-merk-vastleggen-kosten

Hoe werkt een merkregistratie

Een merkregistratie verloopt via een paar stappen:

  1. Onderzoek: Allereerst zoeken we uit of jouw merk (naam of logo) uniek is. 
  2. Aanvraag indienen: We dienen je merk in bij de relevante merkeninstantie.
  3. Beoordeling: De instantie bekijkt of je merk voldoet aan de regels en of er geen conflicten zijn met bestaande merken.
  4. Publicatie en bezwaarperiode: Na een positieve beoordeling wordt je merk gepubliceerd. Er volgt dan een periode waarin anderen bezwaar kunnen maken tegen je registratie.
  5. Registratie: Als er geen bezwaren zijn wordt je merk officieel geregistreerd.
Start merkregistratie

Waar je merk registreren

Het is belangrijk dat jij je merk vastlegt in de regio waar je komende jaren actief gaat zijn. Bedien jij alleen klanten in Nederland, dan biedt een Benelux merk voldoende bescherming. Is de kans echter reëel dat je ook in Duitsland of Frankrijk gaat verkopen, twijfel dan niet, en leg je merk vast in de Europese Unie.

Lees meer over de keuze tussen de Benelux of EU

Goedkoper dan je telefoon

Brndpwr biedt als enige merkenbureau in Europa de mogelijkheid om jouw merkregistratie gespreid te betalen voor maar een paar tientjes per maand (zonder rente!). Geen hoge kosten, geen gedoe en geen cashflow problemen. Jij kan je cash investeren in de exponentiële groei van je bedrijf. 📈

Waarom? Omdat Brndpwr als geen ander begrijpt dat jij als startende ondernemer elke euro om moet draaien!

 

Merkregistratie kosten Brndpwr
Start merkregistratie

FAQ's merk registreren