Spring naar content

Wil jij je handelsnaam registreren?

Leestijd: 3 minuten

Auteur:

Merel Goossens

Datum:

28 mei 2024

Leestijd:

De termen handelsnaam registratie en merkregistratie worden vaak door elkaar gehaald. Een handelsnaam registratie is echter geen merkregistratie. Ze hebben beiden wel een belangrijke rol voor de bescherming en uitstraling van je bedrijf.

Merkregistratie Amazon

Wat is een handelsnaam?

Een handelsnaam is de naam waaronder een bedrijf handelt of bekend staat bij het publiek en die gebruikt wordt voor handelsdoeleinden. In Nederland moet je je handelsnaam registreren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het is een vereiste voor het oprichten van een bedrijf en belangrijk voor de verantwoording van jouw onderneming naar de Belastingdienst en andere instanties.

Wat is een merknaam?

Een merknaam, daarentegen, is de naam die een bedrijf gebruikt om zijn producten of diensten te onderscheiden van die van anderen. Een merknaam valt onder het merkenrecht en biedt juridische bescherming tegen ongeoorloofd gebruik door derden. Merknamen zijn cruciaal voor branding en kunnen samen met logo’s en andere visuele identiteiten geregistreerd worden bij een merkenbureau.

Verschil handelsnaam en merknaam

Het verschil tussen een handelsnaam registreren en merkregistratie zit vooral in de reikwijdte van bescherming en het doel van gebruik. Een handelsnaam beschermt de naam van het bedrijf op zakelijk en juridisch vlak maar niet in de markt. Merknamen beschermen de identiteit van het bedrijf in de markt, voorkomen verwarring onder consumenten en beschermen het merk tegen misbruik.

merkregistratie blog afbeelding brndpwr

Merkregistratie

Het vastleggen van je merk is cruciaal voor het beschermen van je merknaam of logo om je producten of diensten te onderscheiden. Wanneer je dit teken officieel registreert, verkrijg je het exclusieve recht om het te gebruiken binnen een specifieke regio of land. Dit betekent dat je een monopolie hebt over het gebruik ervan, wat je niet alleen de mogelijkheid geeft om je merk te gebruiken maar ook om het eventueel te verkopen.

Waarom een merkregistratie belangrijk is

Je handelsnaam vastleggen en het registreren van een merknaam zijn beide cruciaal voor de bescherming van je bedrijf. Door je handelsnaam te registreren, zorg je ervoor dat je legaal en officieel onder die naam kunt opereren. Het registreren van een merknaam geeft je de juridische middelen om op te treden tegen inbreuken en misbruik van je merk, waardoor je unieke identiteit in de markt beschermd wordt. Deze stappen helpen niet alleen bij het voorkomen van verwarring bij consumenten, maar ze versterken ook je rechtspositie bij eventuele geschillen. Door een juiste handelsnaam registratie en merkregistratie, zet je een sterke basis neer voor de bescherming en groei van je merk.

Goedkoper dan je telefoon

Brndpwr onderscheidt zich als het enige merkenbureau in Europa met de mogelijkheid om je merkregistratie in termijnen te betalen, en dat voor slechts enkele tientjes per maand –
zonder rente! Zeg maar dag tegen hoge kosten, administratieve rompslomp en cashflow zorgen. Jij kunt jouw kapitaal investeren in de snelle groei van je bedrijf. 📈

Waarom bieden we deze service? Omdat Brndpwr als geen ander begrijpt dat jij als startende ondernemer elke euro efficiënt moet besteden!

brndpwr-merkregistratie
Start merkregistratie