Spring naar content

Welke merkenbureaus zijn er?

Leestijd: 3 minuten

Auteur:

Merel Goossens

Datum:

20 juni 2024

Leestijd:

Als je een merk wilt registreren, kom je al snel in aanraking met merkenbureaus. Maar wat zijn dat nou precies en wat doen ze voor je? In deze blog leggen we alle belangrijke zaken rondom merkenbureaus uit die jij moet weten!

brndpwr-merkregistratie

Wat doet een merkenbureau precies?

Een merkenbureau is jouw partner in crime als het gaat om het registreren van je merk. Het doel is om je merk juridisch te beschermen, zodat niemand anders het kan gebruiken. Merkenbureaus geven ook advies over hoe je je merk het beste kunt beschermen en beheren.

Stappen merkregistratie

Als je je merk wilt laten registreren door een merkenbureau dan zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden:

  1. Vooronderzoek: Het merkenbureau checkt of je merk uniek is, want je wilt niet in de voetsporen treden van een ander.
  2. Aanvraagproces: Ze regelen alle papieren en zorgen ervoor dat je aanvraag piekfijn in orde is.
  3. Monitoring: Na registratie houden ze een oogje in het zeil om te zorgen dat niemand anders met jouw merk aan de haal gaat.
wat zijn de risico's als ik mijn merk niet registreer
Start merkregistratie

Merk zelf registreren of via een merkenbureau?

Zelf je merk registreren kan risicovol en complex zijn. Merkregistratie vereist specifieke kennis over wetgeving en de kans op afwijzing is zonder de juiste expertise een stuk groter. Daarnaast kost het proces veel tijd, die je waarschijnlijk liever besteedt aan je bedrijf. Kortom, een merkenbureau inschakelen verzekert je van een professionele, effectieve aanpak en bespaart je tijd en potentiële problemen.

Waarom kiezen voor Brndpwr?

Brndpwr biedt als enige merkenbureau in Europa de mogelijkheid om jouw merkregistratie gespreid te betalen voor maar een paar tientjes per maand (zonder rente!). Geen hoge kosten, geen gedoe en geen cashflow problemen. Al vanaf € 19,- per maand. Regel binnen 3 minuten via onze online tool je merkregistratie!

Goedkoop

Garantie

Vertrouwd

Aanvullende diensten Brndpwr

– Merkbewaking: het 24/7 controleren van het merkenregister op inbreukmakende partijen is een must! Het is het slot van je fiets. Zonder merkbewaking heb je weinig aan je merkregistratie.

– Jaarlijkse APK: elk jaar nemen we persoonlijk contact met je op, om te bekijken of jouw merkregistratie nog in orde is. Is het logo nog correct? Is de regio nog voldoend? Ben jij als merkhouder in de tussentijd verhuisd etc.

– Juridisch advies bij merkinbreuk: Heb je een jurist nodig bij merkinbreuk? Dan kun je altijd bij Brndpwr terecht voor juridische ondersteuning en advies om de inbreuk aan te pakken.

Gratis belafspraak

Ook interessant:

Hoe werkt merk registreren internationaal?

Het internationaal beschermen van je merk is belangrijk als jij buiten Nederland je producten of diensten aanbiedt. Over het algemeen hanteren we de volgende basisregel:Registreer daar een merk waar jij commercieel actief bent of gaat zijn.Heb jij bijvoorbeeld een kapperszaak in Amsterdam, dan is de kans relatief klein dat je voor een tweede vestiging gaat in Duitsland. Een Benelux merk is dan waarschijnlijk breed genoeg voor jouw onderneming.Ben jij echter van plan om een eigen huidverzorgingslijn op de markt te brengen, en deze te verhandelen via Bol of Amazon in Duitsland, dan zou een EU merk wel een goede optie voor je zijn. Je wil namelijk afdekken dat een concurrent in Duitsland er met jouw merknaam vandoor kan gaan. En je wilt voorkomen dat je inbreuk maakt op de merkrechten van een Duitse onderneming.

Wil jij je handelsnaam registreren?

De termen handelsnaam registreren en merk registreren worden vaak door elkaar gehaald. Een handelsnaam registratie is echter geen merkregistratie. Ze hebben beiden wel een belangrijke rol voor de bescherming en uitstraling van je bedrijf.

Wat betekent een r achter je merknaam en mag je zomaar het copyright teken gebruiken?

Heb je ooit het kleine ®-symbool achter een merknaam gezien, of het copyright-teken (©) bij een stuk tekst? Deze symbolen hebben een belangrijke betekenis en zijn bedoeld om je creaties en merken te beschermen. In dit artikel leggen we uit wat ze betekenen en hoe je ze kunt gebruiken.