Spring naar content

Hoe werkt merk registreren internationaal

Auteur:

Maartje Paes

Datum:

28 mei 2024

Leestijd:

Snel

Online geregeld in

maar 3 minuten

Goedkoop

Vanaf € 19 p/m, zonder rente!

Goed voor jouw cashflow

Garantie

100% registratiegarantie

Niet goed = geld terug

Het internationaal beschermen van je merk is belangrijk als jij buiten Nederland je producten of diensten aanbiedt. Over het algemeen hanteren we de volgende basisregel:

Registreer daar een merk waar jij commercieel actief bent of gaat zijn.

Heb jij bijvoorbeeld een kapperszaak in Amsterdam, dan is de kans relatief klein dat je voor een tweede vestiging gaat in Duitsland. Een Benelux merk is dan waarschijnlijk breed genoeg voor jouw onderneming.

Ben jij echter van plan om een eigen huidverzorgingslijn op de markt te brengen, en deze te verhandelen via Bol of Amazon in Duitsland, dan zou een EU merk wel een goede optie voor je zijn. Je wil namelijk afdekken dat een concurrent in Duitsland er met jouw merknaam vandoor kan gaan. En je wilt voorkomen dat je inbreuk maakt op de merkrechten van een Duitse onderneming.

Europa merkregistratie

EU merkregistratie

Om te voorkomen dat iemand anders er met je merk vandoor gaat, is het slim om je merk als EU-merk te registreren. Zo voorkom je dat een concurrent jouw merk registreert in landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje, waardoor jij in deze regio’s buitenspel zou staan. En jouw merk niet mag gebruiken of het gebruik moet staken.

EU merkregistratie

Belangrijk voor E-commerce Verkoop

Heb je plannen om te verkopen op e-commerceplatformen zoals Bol of Amazon? Dan raden we je sterk aan om een EU-merk aan te vragen. Amazon maakt internationale verkoop eenvoudig mogelijk, maar je kunt alleen profiteren van Brand Registry voordelen op Amazon als je een EU merkregistratie hebt.

Merkregistratie voor bol.com of amazon

Economisch voordeel

Je merk registreren biedt niet alleen juridische bescherming, maar ook economische voordelen. Door jouw merk te registreren, legt je de goodwill van jouw onderneming vast, wat de waarde van je bedrijf kan verhogen. Soms kan deze merkwaarde wel 80% van de totale waarde van een onderneming uitmaken.

Merk registreren internationaal

Natuurlijk is het ook mogelijk om een merk te registreren buiten de Europese Unie. Op dit moment (Q2 2024) biedt Brndpwr alleen nog maar de mogelijkheid om in de Benelux en Europese Unie een merk te registreren. Het is nog niet mogelijk om je merk internationaal te registreren. Wil jij je merkregistratie breder aanvragen dan de Europese Unie? Neem dan contact op met ons moederbedrijf Merk-Echt. Specialist in internationale merkbescherming.

Brndpwr merkenrecht

Spreid de kosten van je merkregistratie

Brndpwr is het enige merkenbureau in Europa waar je de kosten voor een merkregistratie gespreid kunt betalen. Voor slechts € 39,- per maand (gedurende drie jaar) heb je al een EU-merkregistratie! 📈

Kosteloos advies

Bel met een van onze specialisten via 085-077033 als jij (kosteloos) geadviseerd wil worden over de regio waarin jij een merk wil registreren. Of plan een gratis adviesgesprek in.

Start merkregistratie