Spring naar content

Blog

Filter:

Welke merkenbureaus zijn er?

Als je een merk wilt registreren, kom je al snel in aanraking met merkenbureaus. Maar wat zijn dat nou precies en wat doen ze voor je? In deze blog leggen we alle belangrijke zaken rondom merkenbureaus uit die jij moet weten!

Hoe werkt merk registreren internationaal?

Het internationaal beschermen van je merk is belangrijk als jij buiten Nederland je producten of diensten aanbiedt. Over het algemeen hanteren we de volgende basisregel:Registreer daar een merk waar jij commercieel actief bent of gaat zijn.Heb jij bijvoorbeeld een kapperszaak in Amsterdam, dan is de kans relatief klein dat je voor een tweede vestiging gaat in Duitsland. Een Benelux merk is dan waarschijnlijk breed genoeg voor jouw onderneming.Ben jij echter van plan om een eigen huidverzorgingslijn op de markt te brengen, en deze te verhandelen via Bol of Amazon in Duitsland, dan zou een EU merk wel een goede optie voor je zijn. Je wil namelijk afdekken dat een concurrent in Duitsland er met jouw merknaam vandoor kan gaan. En je wilt voorkomen dat je inbreuk maakt op de merkrechten van een Duitse onderneming.

Wil jij je handelsnaam registreren?

De termen handelsnaam registreren en merk registreren worden vaak door elkaar gehaald. Een handelsnaam registratie is echter geen merkregistratie. Ze hebben beiden wel een belangrijke rol voor de bescherming en uitstraling van je bedrijf.

Wat betekent een r achter je merknaam en mag je zomaar het copyright teken gebruiken?

Heb je ooit het kleine ®-symbool achter een merknaam gezien, of het copyright-teken (©) bij een stuk tekst? Deze symbolen hebben een belangrijke betekenis en zijn bedoeld om je creaties en merken te beschermen. In dit artikel leggen we uit wat ze betekenen en hoe je ze kunt gebruiken.

Waarom is merkonderzoek belangrijk?

Een succesvol merk begint met een grondige voorbereiding. Een van de belangrijkste stappen in dit proces is merkonderzoek.

Merkenrecht: wat is het eigenlijk?

Het is essentieel om je merk te beschermen met een solide merkenrecht strategie. Maar wat houdt het merkenrecht nou eigenlijk in?

Wat is een merk?

Als ondernemer weet je dat een merk belangrijk is voor het succes van je bedrijf. Maar wat is een merk nu precies en welke typen merken zijn er?

Hoe creëer je een juridisch sterke merknaam?

Bij het lanceren van een nieuw product of bedrijf is het kiezen van de juiste merknaam cruciaal. Een sterke merknaam trekt niet alleen de aandacht van consumenten, maar biedt ook essentiële juridische bescherming. In deze blog duiken we in de kunst van het creëren van een sterke merknaam die zowel marketingtechnisch aantrekkelijk als juridisch solide is.

Welke rechten heb ik straks na een merkregistratie?

Gefeliciteerd! 🪩 Je hebt je merk geregistreerd. Maar wat betekent dit nu precies? Welke rechten heb je na merkregistratie? In deze blog bespreken we de belangrijkste rechten die je bezit.

Wat is een BOIP registratie?

Als je een uniek merk hebt, wil je natuurlijk niet dat iemand anders ermee vandoor gaat. Dat is waar een BOIP merkregistratie om de hoek komt kijken. Maar wat is dat nu precies, en hoe kan het jou helpen? In deze blog nemen we je van A tot Z mee door het hele proces.

Wat zijn de voordelen van een merkenbureau vs zelf mijn merk registreren?

Ben je klaar om je merk naar een hoger niveau te tillen? Ontdek in deze blog hoe een merkenbureau je kan helpen je merk te registreren en te beschermen.

Hoe lang duurt het voordat mijn merkregistratie voltooid is?

De duur van een merkregistratie varieert, maar in het algemeen duurt het registratietraject in de Benelux 3 maanden en de EU 6 maanden. De duur is afhankelijk van twee factoren.

Waar moet ik op letten als ik aanbieders van merkregistraties ga vergelijken?

Sta je op het punt je merk te registreren maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek! In dit artikel nemen we je mee in de wereld van merkregistratie en leggen we je haarfijn uit waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder.

Hoe werkt het met verschillende (merkregistratie) klassen?

In de wereld van merkregistratie is het belangrijk om te begrijpen hoe het systeem van klassen werkt. Dit systeem helpt bij het ordenen van producten en diensten, waardoor het efficiënter en nauwkeuriger wordt om merken te registreren en te beheren.

Krijg ik een certificaat of iets anders als mijn merk geregistreerd is?

Is jouw merkregistratie afgerond? Gefeliciteerd! Maar wat ontvang je nu precies als bewijs van die merkregistratie? In deze blog bespreken we de verschillende documenten die je kunt krijgen na merkregistratie.

Hoe lang is mijn merk beschermd?

In de competitieve wereld van vandaag is een sterk merk essentieel voor het succes van jouw onderneming. Het onderscheidt je van de concurrentie, creëert vertrouwen bij klanten en draagt bij aan de waarde van je bedrijf.

Hoe lang duurt een merkregistratie?

De duur van een merkregistratie varieert, maar over het algemeen duurt het registratietraject in de Benelux drie maanden en de EU zes maanden. De duur is afhankelijk van twee factoren.

Verkopen op Bol & Amazon

Bol en Amazon hebben hun eigen partnerplatform waarbij je aan een aantal eisen moet voldoen om daar actief te zijn. Lees hier meer.

Wat te doen in conflict?

Een conflict kan voortkomen uit een misverstand, gebrek aan informatie (onwetendheid), onwil of miscommunicatie. Brdpwr staat je bij en biedt juridische ondersteuning op het gebied van intellectueel eigendomsrecht. 🚀

Wat is registratie garantie?

Het is nooit helemaal zeker of jouw merkaanvraag wordt geaccepteerd. Bij Brndpwr slagen echter 99,9% van de aanvragen, zowel bij het Benelux merkenbureau als bij het Europees merkenbureau.

Hoe verloopt het merkregistratieproces?

Het merkregistratieproces bevat de volgende stappen.

Welke diensten biedt Brndpwr?

Registreer jij je merk via Brndpwr, dan kies jij een van onze twee dienstenpakketten. Reden hiervoor is dat het beschermen van een merk, zonder het afnemen van de service merkbewaking, funest kan zijn voor jouw brand, en dus jouw bedrijf. Houd jij niet in de gaten of concurrenten er met jouw naam vandoor gaan, dan kan dit in de toekomst leiden tot torenhoge kosten. 

In welke regio ben jij actief? Benelux of EU?

Als jij je merk wil beschermen, zal je voor de keuze komen te staan of jij een Benelux of EU registratie gaat regelen.

Wat heb ik nodig om mijn merk te registreren?

Het registreren van je merk is niet alleen een juridische stap, maar ook een strategische zet om de waarde van je bedrijf te vergroten. Wij zetten hieronder uiteen wat je nodig hebt om je merk succesvol te registreren.

Moet ik mijn merknaam wel registreren?

De beslissing om je merknaam al dan niet te registreren is een cruciale overweging voor ondernemers en bedrijfseigenaren. Hoewel het geen wettelijke verplichting is, biedt een merkregistratie aanzienlijke voordelen en bescherming tegen potentiële geschillen.

Wat valt er onder merkregistratie?

Een merkregistratie geeft je als ondernemer een solide basis. Het is namelijk de beste manier om je merk wettelijk te beschermen. In dit artikel leggen we precies uit wat er onder een merkregistratie valt en beantwoorden we enkele belangrijke vragen.

Wat zijn de risico’s als ik mijn merk niet registreer?

Als (startende) ondernemer heb je een hoop zaken te regelen. Je inschrijven bij de KvK, het openen van een bankrekening, voorraad bestellen, een gelikte website maken en het optuigen van marketing. Een belangrijk onderdeel wat vaak lager op de prioriteitenlijst staat, is het registreren van een merknaam. 

Welke voordelen haal ik uit merkregistratie?

Als ondernemer wil je je graag kunnen onderscheiden van andere bedrijven. Dat is dé sleutel tot succes in de markt van nu. Door je merk te registreren en te bewaken, stel je jouw onderscheidend vermogen veilig. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een merkregistratie.

Wat is een merkregistratie?

Wij hebben het voortdurend over het belang van een merkregistratie. Maar wat is een merkregistratie precies? Laten we starten met wat een "merk" nou eigenlijk is. Wist je dat het woord "merk" meerdere betekenissen heeft? We hebben het zowel over een ‘’merk", vanuit marketing- als juridisch perspectief. Maar wat houdt het vanuit marketing-perspectief in en wat maakt het anders dan het juridische perspectief?

TikTok en Intellectueel Eigendom: een moeilijke balans

De invloed van TikTok op intellectueel eigendom is een complex onderwerp dat verschillende aspecten omvat. TikTok is een sociaal mediaplatform dat gebruikers in staat stelt om korte video's te maken en te delen, en het heeft een enorme gebruikersbasis over de hele wereld. TikTok heeft op de volgende aspecten van intellectueel eigendom invloed.

Waar wil je jouw merk beschermen? Denk aan de toekomst!

Wanneer je besluit om je merk te laten registreren, zijn er twee cruciale vragen: wat is het precieze gebruik van je merk en in welk gebied wil je bescherming? In deze blog helpen we je bij het beantwoorden van de laatste vraag en leggen we uit wat belangrijk is op te letten bij het kiezen van het juiste beschermingsgebied voor je merk. Een fout hierin kan namelijk snel gemaakt worden en dat kan je flink wat kosten.

Is het altijd nodig om je merk te registreren?

Wanneer je besluit om je merk te laten registreren, zijn er twee cruciale vragen: wat is het precieze gebruik van je merk en in welk gebied wil je bescherming? In deze blog helpen we je bij het beantwoorden van de laatste vraag en leggen we uit wat belangrijk is op te letten bij het kiezen van het juiste beschermingsgebied voor je merk. Een fout hierin kan namelijk snel gemaakt worden en dat kan je flink wat kosten.

5 beginnersfouten die je als startende ondernemer écht wil voorkomen

Als ondernemer is het begrijpelijk dat je enthousiast bent om je bedrijf te starten en te laten groeien. Helaas maken veel ondernemers een aantal veelvoorkomende fouten in de beginfase van hun bedrijf. In deze blog bespreken we enkele van de meest voorkomende beginnersfouten waar startende ondernemers op moeten letten om succesvol te zijn.

Ja, de KvK is écht iets anders dan een merkenbureau

Er bestaat vaak verwarring over het verschil tussen een KvK-inschrijving en het inschrijven van een merk in het merkenregister. Hoewel beide inschrijvingen met zakelijk eigendom te maken hebben, gaat het hier echt om twee compleet verschillende dingen – met ieder een heel ander doel. In deze blog zetten wij uiteen wat het verschil is tussen een KvK-inschrijving en een merkregistratie.

Je merkregistratie per maand betalen? Dat kan bij Brndpwr!

Wat van jou is moet van jou blijven. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw ‘Brand’. Je wilt niet dat copycats en meelifters er mee aan de haal gaan. Alle tijd, geld en moeite die jij in je merk investeert kan echter verloren gaan als jij je ‘Brand’ niet registreert als merk.