Spring naar content

Bedrijfsnaam vastleggen

Je bedrijfsnaam vastleggen is een cruciale stap voor elke ondernemer

Je bedrijfsnaam vastleggen is een cruciale stap voor elke ondernemer die serieus bezig is met het opbouwen van een bedrijf. Een unieke en herkenbare bedrijfsnaam fungeert niet alleen als het visitekaartje van je bedrijf, maar vormt ook de basis van je merkidentiteit en biedt juridische bescherming.

KvK inschrijving is geen merkregistratie

Veel ondernemers denken dat ze, na het inschrijven van hun bedrijfsnaam en/of handelsnaam bij de KvK, automatisch ook merkrechten hebben. Niets is minder waar! Want alleen met een bedrijfsnaam die ook als merknaam geregistreerd staat, is je merk wettelijk beschermd en heb je het alleenrecht op het gebruik ervan. 

Start merkregistratie

Voorbeeld

Iemand schrijft een KvK naam in die net iets afwijkt van die van jou, dan kan het al lastig worden hier iets tegen te doen. Jij heet Janssen Fysiotherapie, en een concurrent schrijft zich in als Fysiopraktijk Jansen. De KvK accepteert dit. Je hebt een merkregistratie nodig om hier tegen in bezwaar te gaan.

Brndpwr merkregistratie betalen per maand

Geen zin om te lezen? 😎

Bekijk de video — grootste voordelen aan je merk registreren in 2 minuten!

Stel je bedrijfsnaam en de waarde die deze naam vertegenwoordigt dus veilig, door het juridische gedeelte van de bedrijfsnaam registratie op tijd te regelen. Daarom bieden we bij Brndpwr een eenvoudig en efficiënt proces voor je bedrijfsnaam vastleggen. Binnen 3 minuten heb je op de website je merkregistratie geregeld!

Waarom moet ik mijn bedrijfsnaam registreren als merknaam?

Je bedrijfsnaam registreren als merknaam biedt verschillende voordelen die essentieel zijn voor het succes van je onderneming:

Hoe werkt een merkregistratie precies

  1. Merkbescherming: Door je bedrijfsnaam te registreren als merknaam, bescherm je je merk tegen inbreuk en voorkom je dat anderen dezelfde naam gebruiken. Dit helpt om je merkidentiteit uniek en onderscheidend te houden.
  2. Professionaliteit en vertrouwen: Een bedrijfsnaam registratie straalt betrouwbaarheid en professionaliteit uit naar klanten, partners en investeerders. Het laat zien dat je serieus bent over je bedrijf.

3. Juridische zekerheid: Een geregistreerde bedrijfsnaam als merknaam geeft je een sterke juridische positie bij eventuele geschillen. Dit kan juridische problemen en kosten in de toekomst voorkomen.

4. Marketingvoordelen: Een unieke bedrijfsnaam helpt bij de branding en marketing van je bedrijf. Het maakt het gemakkelijker om een sterke online aanwezigheid op te bouwen en je doelgroep te bereiken.

merkregistratieproces blog afbeelding brndpwr

Proces bedrijfsnaam vastleggen als merknaam

1. Unieke bedrijfsnaam

🤔

Kies een unieke bedrijfsnaam: De eerste stap is het kiezen van een unieke naam die nog niet door een ander bedrijf is geregistreerd. Het is belangrijk om creatief te zijn en een naam te kiezen die zowel onderscheidend als relevant is voor je bedrijf.

2. Merkonderzoek

Voordat je je bedrijfsnaam als merk registreert, is het verstandig om ons te laten controleren of je naam uniek genoeg is en nog niet door iemand anders is geregistreerd. Door op tijd een merkonderzoek te laten uitvoeren, weet je van tevoren of je merknaam al door anderen is vastgelegd.

3. Start registratie proces Brndpwr

🚀

Zet jouw aanvraag in maar drie minuten online in gang via de Brndpwr website. Na een paar korte vragen verricht jij de aanbetaling, en kunnen wij aan de slag.

4. Officiële aanvraag

🤝

Zodra Brndpwr alles heeft voorbereid, wordt het merk aangevraagd bij de overheid.

5. Beoordeling overheidsinstantie

🥇

Na ontvangst van het depot toetst het merkenbureau van het desbetreffende land of regio een aantal punten.

6. Oppositietermijn

🕐

Nadat een merk is geaccepteerd door de overheid, wordt het openbaar gemaakt in het merkenregister. Dit biedt bestaande merkhouders de kans om bezwaar te maken tijdens de ‘oppositieperiode’. In de Benelux duurt deze periode 2 maanden en in de EU 3 maanden.

7. Succesvolle merkregistratie

🥳

Als de oppositiefase zonder problemen verloopt, volgt de registratiefase. Het merk krijgt een registratiedatum en registratienummer. Vanaf dat moment is het merk officieel beschermd.

Begin vandaag nog met je bedrijfsnaam registreren als merknaam

Een goede start is het halve werk. Wacht niet langer met het beschermen van je bedrijf. Start vandaag nog met het proces van bedrijfsnaam vastleggen en geef je onderneming de sterke basis die het verdient. Bij Brndpwr staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap van de bedrijfsnaam registratie. 

Gratis belafspraak